top of page

Skap en helhetlig atmosfære med kunst i hjemmetJuli er en perfekt tid for å revitalisere hjemmet ditt med kunst, og våre eksperter er her for å dele sine beste tips for hvordan du kan kombinere forskjellige kunstformer for å skape en harmonisk atmosfære. Ved å blande malerier, skulpturer og keramikk på en gjennomtenkt måte, kan du fremheve hvert enkelt kunstverk og skape et balansert interiør.

Start med en Plan

Før du begynner å henge opp kunstverk eller plassere skulpturer, er det viktig å ha en plan. Tenk på hvilket uttrykk du ønsker å skape i rommet. Er du ute etter en rolig og avslappende atmosfære, eller ønsker du et mer dynamisk og energisk uttrykk? Når du har bestemt deg for stilen, kan du begynne å tenke på hvordan de forskjellige kunstverkene kan komplimentere hverandre.

Kombiner Farger og Temaer

En av de viktigste aspektene ved å kombinere kunstverk er farger og temaer. Velg kunstverk som deler en felles fargepalett eller tema for å skape en sammenhengende følelse. For eksempel, hvis du har et maleri med blåtoner, kan du velge keramikk eller skulpturer som også har blå detaljer. Dette vil bidra til å binde rommet sammen og skape en helhetlig følelse.

Varier Størrelser og Former

For å unngå at rommet føles flatt eller ensformig, er det lurt å variere størrelser og former på kunstverkene. Store malerier kan balanseres med mindre skulpturer, og runde former kan komplimentere kantete keramikk. Denne variasjonen skaper dybde og interesse i rommet.

Tenk på Belysning

Belysning spiller en nøkkelrolle i hvordan kunstverkene dine oppfattes. Naturlig lys kan fremheve farger og detaljer på en måte som kunstig belysning ikke alltid klarer. Prøv å plassere kunstverk der de får mest mulig naturlig lys. I tillegg kan du bruke spotlights eller andre lyskilder for å fremheve spesifikke kunstverk om kvelden.

Skap en Fokuspunkt

Velg ett eller to kunstverk som skal være hovedfokus i rommet. Dette kan være et stort maleri eller en imponerende skulptur. Plasser disse kunstverkene på en måte som tiltrekker seg oppmerksomhet, og bygg resten av rommets kunst rundt disse fokuspunktene.

Personlig Touch

Til slutt, ikke glem å legge til en personlig touch. Kunst skal reflektere din personlighet og smak. Bland inn kunstverk som har en spesiell betydning for deg, enten det er en arvet skulptur, et maleri du har kjøpt på reise, eller keramikk du har laget selv. Dette gjør rommet unikt og personlig.

Ved å følge disse tipsene fra våre kunsteksperter, kan du skape et hjem som ikke bare er estetisk tiltalende, men også harmonisk og balansert. Kombinasjonen av malerier, skulpturer og keramikk vil gi rommet dybde og karakter, og gjøre det til et sted du elsker å være. Så hvorfor ikke bruke juli til å bringe ny kunst og ny energi inn i hjemmet ditt? Trenger du hjelp med å finne riktig kunst? Vi hjelper deg: https://www.gallerilillemartine.no/konsultasjon

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page